Ingredience: | |
mleté vepřové maso z plece | 300 g |
najemno nasekaná petrželová nať a pažitka | 2 hrsti |
nastrouhaný muškátový oříšek | špetka |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
dijonská hořčice | 2 lžičky |
vejce (uvařená natvrdo) | 4 ks |
Klasický trojobal: | |
hladká mouka | dle potřeby |
vejce | 2 ks |
strouhanka | dle potřeby |
Na smažení: | |
řepkový olej | dle potřeby |
Nemáte nápady co připravit z mletého masa? Naplňte prostě vejci.
Mleté maso řádně propracujeme společně s kořením a bylinkami. Natvrdo uvařená vejce obalíme v hladké mouce. Masovou směs si rozdělíme na 4 stejné díly a v dlaních je splácneme na placičky, do kterých vložíme moukou obalené vejce. Utvoříme koule, obalíme v trojobalu, t.z. v hladké mouce, protáhneme rozšlehanými vejci a následně obalíme ve strouhance. Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje pozvolna smažíme cca 20 minut.
Podáme např. s bramborovou kaší.
Když vejce obalujeme masovou směsí, snažíme se o to, aby směs byla ve stejné vrstvě kolem vejce, a hodně utlačujeme. To se mně moc teda nepodařilo.
Podrobné info: