Pažitka
Název:

Škubánky s mákem a škubánkové smaženky


Škubánky s mákem a škubánkové smaženky


Ingredience:
Ingredience:
brambory1 kg
sůl dle chuti
polohrubá moukacca 200 - 250 g
sádlo dle potřeby
Na posyp:
moučkový cukr dle chuti
mletý mák dle chuti
rozehřáté máslo dle potřeby
Postup přípravy:

Občas dostaneme chuť na nějakou tu klasiku z dětství. Takže došlo po velmi dlouhé době na škubánky. Není to sice vůbec dietní, ale za to moc dobré.

Brambory oškrábeme, překrojíme a uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Vodu z brambor zpola scedíme, brambory rozmačkáme, obrácenou vařečkou uděláme díry, zasypeme moukou a pod poklicí necháme asi 10 minut na mírném ohni dovařit. Pak brambory promícháme dohladka. Z takto připraveného těsta tvoříme lžící namočenou v horkém sádle noky a klademe na talíř. Posypeme mákem smíchaným s moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. 

Pokud nám bramborová hmota zbude, můžeme z ní udělat smaženky. Z hmoty rukama uděláme placičky, které obalíme v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. Smažíme na sádle.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno