Pažitka
Název:

Škvarková omeleta


Škvarková omeleta


Ingredience:
Ingredience:
škvarky hrst
sádlo1 lžička
vejce2 ks
strouhnka1 lžíce
smetana3 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Škvarková omeleta s vejci je další chutnou kombinací pro předkrm, který můžete doprovodit zeleninou pro zlehčení celého jídla. Avšak takový čerstvý chléb pomazaný čerstvým máslem....taková malá nutriční bombička. Recept mám od své kamarádky a kuchařky Andreji Motlíkové.

Vejce důkladně vymícháme se smetanou a strouhankou, osolíme a opepříme.
Na pánev dáme škvarky a malinko sádla a necháme je trochu opéct, poté vlijeme vaječnou směs, necháme ztuhnout a obrátíme. Stačí nechat vejce pouze ztuhnout, nemusí být úplně opečená, aby se příliš nevysušila.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno