Ingredience: | |
škvarky | 200 g |
sádlo | 2 lžíce |
středně velká cibule | 2 ks |
velké okurky | 2 ks |
vejce | 3 ks |
česnek | 1 stroužek |
plnotučná hořčice | 1 lžíce |
dijonská hořčice | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Tahle pomazánka čekala na svoji příležitost už od prosince (dělala jsem ji před Vánocemi jako jedlý dárek). Proč, to ani nevím. Recept je přitom tak jednoduchý, že na něm nebyla zhola žádná práce. Tak teď, konečně! Milovníci škvarků tuhle pomazánku určitě znají. Odpůrce škvarků k její přípravě asi beztoho nijak motivovat nebudu. Ale vy všichni ostatní ji vyzkoušejte, je to výborná klasika!
Škvarky, sádlo (to můžeme předtím rozehřát, hmota se lépe spojí), česnek a hořčici rozmixujeme v robotu na jemno. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurky a vejce a pomazánku důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme vychlazenou nejlépe na čerstvém chlebu.
Podrobné info: