Ingredience: | |
škvarky | 300 g |
jarní cibulka | 2 ks |
vejce na tvrdo | 2 ks |
česnek | 1 stroužek |
dijonská hořčice | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Od souseda jsme dostali škvarky. Co s nimi uděláme, bylo hned jasné. Neměla jsem chuť nějak experimentovat a tak tady vidíte úplně obyčejnou škvarkovou pomazánku. Myslím, že zrovna u škvarkové pomazánky je tradiční chuť ta nejlepší.
Škvarky byly dost mastné - málo vypečené. Pokud budete mít hodně vypečené, křupavé škvarky, možná by se k nim hodilo přidat trochu sádla. Ale to sami uvidíte na konzistenci rozemletých škvarků. Konzistence musí být dobře mazací.
Škvarky rozemelte nebo jako já rozmixujte ve food processoru.
Přidejte jemně nasekanou jarní cibulku (bílou i zelenou část) jemně nasekaná vejce, prolisovaný česnek, hořčici, osolte a opepřete a všechno dobře promíchejte.
Pomazánka je nejlepší na čerstvém chlebu, obložená kyselými okurkami nebo cibulkami.
Podrobné info: