Ingredience: | |
kloboučky bedel | dle potřeby |
přepuštěné máslo | dle potřeby |
drcený kmín | dle chuti |
granulovaný česnek | dle chuti |
worcesterová omáčka | dle chuti |
voda | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
Škvarečky z bedel, tvrdých hříbků, nebo z hlívy či žampionových kloboučků jsou moc dobré. Alespoň u nás doma si na nich vždy pochutnáme. Připravovala jsem je mnoho let na sádle, ale na másle, zakápnuté worcesterem jsou vážně delikatesa.
Bedly očistíme, nakrájíme na menší kousky a dáme je restovat do rozehřáté okmínovaného másla s česnekem.
Po chvilce podlijeme trochou vody, zastříkneme worcesterem, přiklopíme pokličkou a necháme na mírném plameni cca 5 minut dusit.
Poté pokličku odstraníme, zbytek tekutiny prudkým varem odpaříme a škvarky za neustálého míchání osmažíme do nazlátlé barvy.
Osmažené škvarky dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk, osolíme a podáváme s čerstvým pečivem.
Podrobné info: