Pažitka
Název:

Škvarky z bedel


Škvarky z bedel


Ingredience:
Ingredience:
kloboučky bedel dle potřeby
přepuštěné máslo dle potřeby
drcený kmín dle chuti
granulovaný česnek dle chuti
worcesterová omáčka dle chuti
voda dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Škvarečky z bedel, tvrdých hříbků, nebo z hlívy či žampionových kloboučků jsou moc dobré. Alespoň u nás doma si na nich vždy pochutnáme. Připravovala jsem je mnoho let na sádle, ale na másle, zakápnuté worcesterem jsou vážně delikatesa.

Bedly očistíme, nakrájíme na menší kousky a dáme je restovat do rozehřáté okmínovaného másla s česnekem. 

Po chvilce podlijeme trochou vody, zastříkneme worcesterem, přiklopíme pokličkou a necháme na mírném plameni cca 5 minut dusit. 

Poté pokličku odstraníme, zbytek tekutiny prudkým varem odpaříme a škvarky za neustálého míchání osmažíme do nazlátlé barvy.

Osmažené škvarky dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk, osolíme a podáváme s čerstvým pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno