Ingredience: | |
hovězí svíčková | 200 g |
žloutek | 1 ks |
cibule | 1/2 ks |
pepř | 1/4 lžičky |
sladká mletá paprika | 1/2 lžičky |
pálivá paprika | špetka |
drcený kmín | špetka |
dijonská hořčice | 1 lžička |
Heinz kečup | 2 lžíce |
worcester | 1 lžička |
kapary | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
světlá bageta nebo chleba na topinky | dle potřeby |
olej | dle potřeby |
česnek | dle potřeby |
Když jsem kdysi dostala ochutnat tatarák poprvé, s brekem jsem se ptala mámy, jestli jsme tak chudý, že musíme jíst syrový maso. Netušila jsem, že nic dražšího prakticky neexistuje. Hovězí svíčková ale nemusí nutně stát bambilión. Stačí navštívit parádní řeznictví v Braníku , a pořádnej tatarák vás vyjde asi na stovku. Já ty kluky branický mám moc ráda. Můžete bejt úplnej lajk a oni vám spolehlivě doporučí a poradí to nejlepší, stačí se svěřit, co se chystáte uvařit. Maso mají z českých farem, čerstvost na vás křičí z pultu a je vidět, že se o svůj kumšt skvěle starají! Jo a úsměv? Ten je u nich samozřejmostí!
Maso nakrájíme na tenký nudličky, a pak – velmi ostrým nožem – na malinkatý kousíčky. Určitě maso nemelte, nechcete z toho mít karboše, žejo. Občas použiju spodní díl tyčovýho mixéru – nádobku s nožema a kostky masa v něm lehce nasekám. Vznikne vám tak masová koule, kterou zpracujete do požadovaného tvaru a uprostřed uděláte důlek na žloutek.
Cibuli nebo šalotku nasekáte najemno, přidáte ostatní ingredience a důkladně vše vidličkou spojíte. Nakonec můžete ještě kápnout trochu kvalitního olivovýho oleje.
A hotovo. Už jen udělat topinky a můžete servírovat dobrotu, která je super třeba jako pohoštění na večírcích nebo oslavách.