Ingredience: | |
skyr | 1 kelímek (140g) |
bílý jogurt | 3 lžíce |
cibulka šalotka | 1 ks |
česnek | 1 stroužek |
středně velké nakládané okurky | 2 ks |
hořčice | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
O tom, že majonéza či tatarka jsou tak trošku dietní hřích, ví asi každý. A proto jsem si dip podobný tatarce udělala doma z mnohem zdravějšího skyru. Nejlepší je ten Bohušovický a já ho mám díky jejich zásobě dost na několik nových recept, takže se můžete těšit i na další skyrové nápady.
Okurky nasekejte na drobné kousky, taktéž cibuli na jemno a ještě jemnější kousky vytvořte i ze stroužku česneku. Přidejte skyr, bílý jogurt a lžící hořčice a dle chuti dosolte. Dobře promíchejte a před podáváním nechte vychladit.
Jako přílohu můžete podávat například placky, jako jsou tyto nebo tyto, hodí se samozřejmě ale všude jinde tam, kam se hodí i klasická tatarka.
Dětská specifika: