Sladká chilli omáčka (1 velká sklenice): | |
cukr | 1 šálek |
voda | 1 šálek |
rýžový ocet | 1 šálek |
sojová omáčka | 1 lžíce |
pepř | špetka |
na jemno nakrájené chilli papričky | 2 ks |
nakrájený zázvor | 1 vrchovatá lžička |
kečup | 2 lžíce |
brmborový škrob | 2 lžičky |
česnek | 1 velký stroužek |
Knedlíčky: | |
hladká mouka | 4 lžíce |
horká voda | 4 - 5 lžic |
Náplň do knedlíčků: | |
tofu natural | 1/2 kostky |
olivový olej | 1 lžíce |
kari | 1/2 lžíce |
pepř | 1/4 lžičky |
česnek | 1 stroužek |
malá cibulka | 1/2 ks |
pórek | 2 cm |
nakrájená brokolie | cca 2 lžíce |
sojová omáčka | 1 lžička |
sůl | špetka |
sušená celerová nať | špetka |
Od dovolené v Malajsii jsem si oblíbila ostré chutě! Sice bych mohla dát vzpruhu svému egu a tvrdit, že dnes jde o velmi složitý a náročný recept, ale udělám opak. Sladká chilli omáčka je ve skutečnosti jedna z nejjednodušších, což jde proti její ceně v obchodech. Ještě úplně nevychytala poměr voda:ocet, ale Vy budete jistě úspěšnější! Ochutnávat v průběhu vaření v tomto případě nebude ta nejoblíbenější činnost na světě, ale vyplatí se. Vyberte nejsilnějšího jedince!
Na rozdíl od chilli omáčky bylo udělat několik málo knedlíčků vyslovený workout. Válčila jsem s ručním válečkem a vytvořila si docela solidní bicepsy. Stálo to za to!
Sladká chilli omáčka:
Do hrnce nalijeme vodu, sojovou omáčku a ocet a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, pepř, nakrájenou chilli, zázvor, česnek a kečup. Provaříme 5 minut a potom stáhneme z plamene a přisypeme za stálého míchání bramborový škrob. Nalijeme do sklenice, zavřeme víčkem, překlopíme vzhůru nohama a necháme vychladnout.
Knedlíčky:
Z vody a mouky vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na malé kuličky velikosti vlašského oříšku. Malým válečkem/ skleničkou vytvoříme z těsta tenkou placku. Ingredience na náplň nakrájíme na jemno a smícháme v misce. Doprostřed placičky dáme vrchovatou lžičku směsi a vytvoříme pytlíček. Takto postupujeme, dokud nedojde těsto. Knedlíčky vaříme v osolené vodě cca 7 minut. Knedlíčky lze připravovat také tradičně na páře nebo smažit na pánvi. Podáváme se sladkou chili omáčkou. Dobrou chuť!
Podrobné info: