Pažitka
Název:

Sladké cizrnové kuličky na čtyři způsoby


Sladké cizrnové kuličky na čtyři způsoby


Ingredience:
Ingredience:
suchá cizrna200 g
máslo20 g
kakaové máslo20 g
med4 lžíce
sůl2 špetky
Na obalení kuliček:
karobový prášek5 g
kakao5 g
rozpuštěné kvalitní čokolády60 g
karobové bonbony50 g
Postup přípravy:

Zdravím všechny nadšence a doufám, že Vás potěším mým dnešním receptem na výbornou sladkůstku. V hlavní roli hraje moje oblíbená cizrna. Můžete si kuličky připravit buďto obalené v čokoládě nebo kakau. Super jsou obalené v karobové polevě nebo karobovém prášku. Vyznáte se v těch možnostech? (smích)

Cizrnu namočíme přes noc a potom uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Rozmixujeme, vmícháme máslo a med. Hmotu rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné přidáme nasekaný Karob, do druhé nasekanou čokoládu. Obojí dáme na chvíli ztuhnout do mrazáku, aby se nám s ní lépe pracovalo.
Poté tvarujeme kuličky o průměru 2-3 cm a necháme opět chvíli tuhnout v mrazáku.

Mezitím si připravíme polevy ve kterých kuličky obalíme tak, že si v misce na páře rozpustím 70ti procentní čokoládu. Kdo by nevěděl, dáte vařit vodu v hrnci a poté na něj posadíte misku. Zlehounka rozpouštíme na mírném plameni. Vezmeme si karobové bonbony a jdeme na polevu číslo dvě. Ty se dají koupit ve zdravé výživě. Obsahují jen karob a kakaové máslo. V horším případě palmový olej. A tomu samozřejmě nefandíme!!!
Zbytek kuliček na které se nedostala poleva obalíme v kakau a druhou půlku v karobu.

Klidně můžete nechat kuličky uležet a jakmile zazvoní návštěva, můžeme servírovat.

Dobrou chuť! 

Podrobné info:
Počet porcí25 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno