Ingredience: | |
kuřecí prsa | 400 g |
zelená paprika | 1 ks |
žlutá paprika | 1 ks |
lahůdková cibule | svazek |
menší mrkev | 2 ks |
česnek | 2 stroužky |
zázvor | kousek |
chilli paprička | dle chuti |
olej | trochu |
cukr | 2 lžíce |
ocet | 2 lžíce |
kečup (nebo lžíce protlaku) | 1 dcl |
kuřecí vývar | 2 dcl |
kukuřičný nebo rýžový škrob | 2 lžičky |
sojová omáčka | 2 lžíce |
sladká chilli omáčka s ananasem | 4 lžíce |
kompotovaný ananas | 370 g |
sušené houby | hrst |
Neustále dilema ve vařících skupinkách, co s kuřecím masem! Při tom se dá tolik experimentovat a je toliko receptů ala kuřecí. Jenže když nastane den D, prostě vás to nenapadne. Dneska jsem měla chuť na sladkopálivou chuť, tak třeba vás tento recept inspiruje.
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a naložíme do směsi oleje, škrobu, česneku a sójovky. Zeleninu nakrájíme na kousky. Houby namočíme přes noc do studené vody, ráno vodu vyměníme. Odleželé maso opečeme na troše oleje, vyjmeme je, přidáme znovu olej a přidáváme jednotlivé suroviny od nejtvrdší (mrkev) po nejměkčí (papriky). Přidáme houby, které vymačkáme. Po pěti minutách vlijeme do směsi omáčku, kterou jsme si připravili smícháním sójové omáčky, protlaku, cukru a vývaru a octu. Provaříme, vrátíme zpátky maso, přidáme chilli omáčku, šťávu z ananasu, prohřejeme a podáváme nejlépe s rýží.
Podrobné info: