Ingredience: | |
hovězí kližka vcelku | 800 g |
smetana na vaření | 300 ml |
hříbky ve sladkokyselém nálevu | 340 g |
hrubozrnná hořčice | 3 lžíce |
olej | 2 lžíce |
hladká mouka | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
Máte doma kus krásného svalu z hovězí kližky a zavařené hříbky ve sladkokyselém nálevu?
Jestli ano, nakrmte pomalý hrnec a poté i svou rodinku.
Maso opláchneme, osušíme a zlehka posypeme solí a pepřem. Pro lepší držení tvaru maso omotáme nití.
V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran prudce orestujeme a poté ho přendáme do pomalého hrnce.
Výpek v pánvi vypláchneme 2lžícemi horké vody a nalijeme k masu. Přidáme hříbky i s nálevem, hořčici a hrnec přiklopíme poklicí. Hrnec zapneme na II.stupeň a vaříme 3 a půl hodiny.
Poté do hrnce přidáme smetanu ve které jsme rozmíchali mouku a opět přikryté poklicí vaříme na II.stupni ještě půl hodiny.
Maso z hrnce vytáhneme, odstraníme nitě a uchováme v teple. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a podle potřeby dochutíme solí.
Maso nakrájíme na porce a podáváme s omáčkou a knedlíkem.