Pažitka
Název:

Slaná rýžová kaše


Slaná rýžová kaše


Ingredience:
Ingredience:
rýže1 hrnek (250ml)
uzený vývar750 - 800 ml
sádlo1 lžíce
větší cibule1 ks
česnek1 velký stroužek
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
nasekaný medvědí česnek nebo jarní cibulka hrst
špek nebo slanina150 g
olej1 lžíce
velká cibule1 ks
Postup přípravy:

Někdy se přihodí, že po uvaření uzeného kolene, nebo jiného uzeného masa zbude větší množství vývaru. Vyzkoušejte z něj rýžovou kaši, doplněnou vyškvařenou slaninkou a zlatavou cibulí.

Rýži přebereme od nečistot a 2krát propláchneme ve studené vodě. 

Jednu cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na rozehřátém sádle restujeme do rozvonění česneku. 

Přidáme rýži, promícháme, zalijeme 750 ml vývaru a vaříme slabým varem do změknutí rýže. Občas promícháme ode dna a podle potřeby dolijeme zbytek vývaru.

Mezitím na rozehřátém oleji osmažíme do zlatavé barvy na drobné kostičky nakrájený špek.

Po osmažení ho děrovanou naběračkou vytáhneme stranou a do puštěného tuku dáme do zlatavé barvy osmažit na kolečka nakrájenou cibuli.

K měkké rýži přidáme zelenou nať, podle potřeby ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.

Na talíři hustě posypeme osmaženým špekem a přidáme kolečka osmažené cibule.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno