Ingredience: | |
zralé avokádo | 1 ks |
rostlinné mléko (sojové, mandlové, rýžové) | 3/4 hrnku |
vejce + na volská oka | 2 ks |
pohanková mouka | 3 vrchovaté lžíce |
kypřící prášek | 1/2 lžičky |
sůl | dle chuti |
kokosový olej | na smažení |
Sladké lívance znají všichni, ale zkoušeli jste si někdy připravit lívance na slano? Tento recept na mě napadl náhodou. Zrovna jsem v obchodě nakupovala zásobu zeleniny a přihodila jsem do košíku i avokádo. Většinou ho používám do smoothie, ale tentokrát jsem ho chtěla využít jinak. A protože se blížil víkend, lívancová snídaně byla jasnou volbou. A tak vznikly tyto dokonalé a vláčné avokádové lívance. Tip: pokud si chcete dopřát opravdu královskou snídani, doporučuji připravit si k nim volské oko nebo míchaná vejce.
Avokádo rozkrojíme a lžící ho vydlabeme do větší mísy. Přidáme 2 vejce, mléko, sůl a vše rozmixujeme dohladka. K rozmixované směsi postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem a metličkou vypracujeme hladké těsto na lívance. Lívance smažíme dozlatova na pánvi, kterou jsme si předem lehce vymazali kokosovým olejem. K lívancům podáváme volské oko nebo míchaná vejce.
Podrobné info: