Pažitka
Název:

Slané muffiny s česnekovými výhonky


Slané muffiny s česnekovými výhonky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka250 g
vejce2 ks
prášek do pečiva2 lžičky
rozpuštěné máslo50 g
sůl1 lžička
pepř1 lžička
kyška200 ml
ementál nastrouhaný nahrubo100 g
domácí slanina nakrájená na kostičky100 g
nasekaný libeček snítka
česnekové výhonky nakrájené na malé kouskycca 10 ks
Postup přípravy:

O česnekových výhoncích jsem vám už na rendlíku psala, takže víte, o co jde a pár tipů na jejich použití už znáte. Teď je ta pravá sezóna a čas, kdy si je můžete koupit na trzích, nebo natrhat na zahrádce. Mají široké využití a já jsem je tentokrát použila do slaných muffinů. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte je také.

Rozmíchejte vejce s máslem a kyškou. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, solí a pepřem. Pak obě misky smíchejte dohromady a přidejte ostatní ingredience a opatrně znovu zamíchejte. Dejte do forem na muffiny a pečte v troubě rozehřáté na 180°C asi 30 minut. Před dopečením ještě zkontrolujte, jsou-li opravdu dopečené špejlí. Uděláte to tak, že špejli do muffinu zapíchnete a po vytažení špejle zůstane čistá.

Podávejte ještě vlažné. Po vychladnutí můžete muffiny znovu prohřát před podáváním v troubě nebo mikrovlnce, ale jsou dobré i studené.

Podrobné info:
Počet porcí13 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Bílková

    zavřít okno