Ingredience: | |
hladká mouka | 250 g |
mléko | 300 ml |
perlivá minerálka bez příchutě | 200 ml |
vejce | 4 ks |
sůl | dle chuti |
máslo nebo přepuštěné máslo | na smažení |
nadrobno nakrájená šunka | 150 g |
nastrouhaný italský sýr | cca 100 g |
smetana | 1/2 kelímku |
Palačinky jsou u nás doma velmi oblíbené. Většinou je dělám sladké s tvarohem nebo džemem a ovocem.
Dnes jsem se rozhodla udělat je úplně jinak. Určitě to pro velký úspěch brzy zopakuji.
Mouku rozmícháme dohladka v části tekutiny, přidáme sůl a prošlehaná vajíčka a krátce ušleháme hustší těsto. Necháme 30 minut odpočinout. Pak na kvalitní pánvi pečeme tenké palačinky na másle. Pokud máte opravdu dobrou pánev, stačí před první palačinkou pánev vymazat máslem a pak již se peče bez problému bez tuku. Hotové palačinky jemně posypeme kvalitním italským na jemno strouhaným sýrem, posypeme drobnými kousky šunky, zavineme a každou palačinku rozkrojíme na 3 díly. Zapékací mísu vymažeme máslem a poskládáme do ní rozkrojené palačinky. Pokapeme stejnoměrně smetanou a posypeme sýrem. Zapečeme asi 20 minut na 170 stupňů. Podáváme se zeleninovým salátem.
Podrobné info: