Pažitka
Název:

Slaný koláč s houbami a vejcem


Slaný koláč s houbami a vejcem


Ingredience:
Ingredience:
kupované listové těsto - rozválené1 ks
máslo2 lžíce
velká cibule nakrájená na plátky1 ks
houby400 g
sekané bylinky2 lžíce
vejce6 ks
parmazán na posypání
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Pohoštěte návštevu tímto skvělým koláčem....

Vše si připravíme a dáme se do díla!

Těsto rozbalíme, nařežeme na 6 stejných čtverců a cca 1cm od kraje u každého nožem naznačíme okraj. Propícháme vidličkou. Necháme 20 minut v chladu.

Cibuli nakrájíme na tenké plátky. rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět cibuli.

Přidáme houby a cca 1/2 bylinek, dochutíme solí, pepřem a dusíme ještě 10 minut.

Pokud máte rádi, můžete přidat i houby šitake. Krásně pokrm oživí svou specifickou chutí.

Těsto vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů na 10-13 minut. Na něj rozetřeme houby a doprostřed si uděláme důlek na vejce. Dáme dopéct do trouby na dalších 10 minut. Podáváme sypané parmazánem a bylinkami.

PŘEJI DOBROU CHUŤ !

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Josef Vratislav Drábek

    zavřít okno