Ingredience: | |
listové těsto | 400 g |
nahrubo nastrouhaná dýně Hokaido | 300 g |
nahrubo nastrouhaný 30% sýr | 250 g |
velká masitá paprika nastrouhaná nahrubo | 1 ks |
sůl | 1 lžička |
nakrájené zelené bylinky | 2 lžíce |
slunečnicová semínka | 4 lžíce |
krenex | 4 lžíce |
kolečka šunkového salámu | 30 ks |
Dále budete potřebovat: | |
hladká mouka | dle potřeby |
rozšlehané vejce | 1 ks |
sůl | dle chuti |
celý kmín | dle chuti |
semínka | dle chuti |
Dýně Hokkaido je u nás doma již mnoho let ve velké oblibě.
Kromě noků, knedlíků, různých placiček, pomazánek, polévek a omáček ji také velice ráda používám na přípravu sladkých dezertů a jako náplň do sladkého i slaného pečiva...prostě, jsem blázen.
Troubu předehřejeme na 175°C. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem.
Nastrouhané suroviny v míse osolíme, rukama důkladně promícháme a rozdělíme na dva díly.
Těsto také rozdělíme na dva díly a na pomoučené pracovní ploše vyválíme dva pláty do tvaru obdélníku.
Na každý plát položíme 15koleček salámu tak, aby se salám malinko překrýval a pokryl celou plochu těsta.
Každý plát s rozloženým salámem potřeme 2lžícemi krenexu, po celé ploše naneseme nastrouhanou směs a posypeme 2lžícemi slunečnicových semínek.
Boční strany naplněných plátů malinko přehneme dovnitř a z delší strany začneme zavinovat do závinu.
Záviny položíme na připravený plech spojem dospod, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme tím, co máme rádi.
Opatrně je místy propícháme vidličkou, aby mohla odcházet pára a záviny během pečení nepraskly.
Pečeme na 175°C cca 25-30 minut (každý podle své trouby) do zlatavé barvy.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: