Pažitka
Název:

Slaný závin s Hokkaido náplní


Slaný závin s Hokkaido náplní


Ingredience:
Ingredience:
listové těsto400 g
nahrubo nastrouhaná dýně Hokaido300 g
nahrubo nastrouhaný 30% sýr250 g
velká masitá paprika nastrouhaná nahrubo1 ks
sůl1 lžička
nakrájené zelené bylinky2 lžíce
slunečnicová semínka4 lžíce
krenex4 lžíce
kolečka šunkového salámu30 ks
Dále budete potřebovat:
hladká mouka dle potřeby
rozšlehané vejce1 ks
sůl dle chuti
celý kmín dle chuti
semínka dle chuti
Postup přípravy:

Dýně Hokkaido je u nás doma již mnoho let ve velké oblibě.
Kromě noků, knedlíků, různých placiček, pomazánek, polévek a omáček ji také velice ráda používám na přípravu sladkých dezertů a jako náplň do sladkého i slaného pečiva...prostě, jsem blázen.

Troubu předehřejeme na 175°C. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem.
Nastrouhané suroviny v míse osolíme, rukama důkladně promícháme a rozdělíme na dva díly.
Těsto také rozdělíme na dva díly a na pomoučené pracovní ploše vyválíme dva pláty do tvaru obdélníku. 
Na každý plát položíme 15koleček salámu tak, aby se salám malinko překrýval a pokryl celou plochu těsta.
Každý plát s rozloženým salámem potřeme 2lžícemi krenexu, po celé ploše naneseme nastrouhanou směs a posypeme 2lžícemi slunečnicových semínek.
Boční strany naplněných plátů malinko přehneme dovnitř a z delší strany začneme zavinovat do závinu.
Záviny položíme na připravený plech spojem dospod, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme tím, co máme rádi.
Opatrně je místy propícháme vidličkou, aby mohla odcházet pára a záviny během pečení nepraskly.
Pečeme na 175°C cca 25-30 minut (každý podle své trouby) do zlatavé barvy.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno