Pažitka
Název:

Slaný závin s mletým masem


Slaný závin s mletým masem


Ingredience:
Ingredience:
listové těsto1 balení
mleté vepřové maso400 g
velká cibule1 ks
česnek1 stroužek
olej2 lžíce
provensálské koření dle chuti
mletá sladká paprika dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
žloutek2 ks
rajčatový protlak2 lžíce
strouhaný tvrdý sýr hrst
hladká mouka na posypání válu2 lžíce
strouhanka dle potřeby
hrubozrnná mořská sůl nebo semínka dle chuti
Postup přípravy:

Mám pro Vás tip na skvělou chuťovku, když budete mít chuť si otevřít lahvinku dobrého vína. 

Nejprve si připravíme masovou směs. Rozehřejeme si trochu oleje a necháme zesklovatět na jemno pokrájenou cibuli. Na cibulku přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme česnek a koření (provensálské a sladkou papriku). Když je masová směs hotová, tedy maso je již měkké, tak odstavíme z plotny, přidáme protlak, promícháme a masovou směs máme připravenou k naplnění.
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále a posypeme strouhankou. Poté rozvrstvíme masovou směs, posypeme sýrem a strouhankou a závin stočíme a propícháme vidličkou, aby mohla odcházet horká pára při pečení a závin nám nepopraskal. Pak již jen potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme hrubozrnnou solí, nebo semínky a pečeme dozlatova při 180°C.

VENDY TIP! Pokud chceme mít v závinu mozaiku, můžeme přidat proužky nakrájené kápie, papriky, nebo uvařená vejce na tvrdo.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno