Pažitka
Název:

Slávky na víně


Slávky na víně


Ingredience:
Ingredience:
slávky1 kg
olivový olej2 lžíce
šalotka3 ks
česnek4 stroužky
bílé víno300 ml
hladkolistá petržel dle chuti
chilli paprička1 ks
mořská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
studené máslo100 g
Postup přípravy:

Super rychlá véča z moře! Ideální pro partu přátel nebo jako těžkou romantiku. Slávky nejsou finančně nijak zvlášť náročný, já je teď na rohlik.cz koupila za 90,- kaček/1kg!
Jo a sežraly jsme je s mojí rotwicí Zuzkou. Bez bagetky, samozřejmě, protože hubnem, žejo! 

Slávky namočte do mísy se studenou vodou, cca na půl hodinky. Pokud najdete nějaký rozbitý nebo otevřený, vyhoďte je. Ostatní očistěte a vodu slijte. Šalotku, chilli papričku i česnek nasekejte nahrubo a zpěňte na oleji v hrnci nebo hlubší pánvi. Zalijte bílým vínem, které vyvařte asi na polovinu jeho obsahu. Přihoďte mušle, nahrubo nasekanou petržel, trochu mořské soli a čerstvě mletý pepř. Promíchejte, přiklopte poklicí a na středním plameni vařte 2,5 minuty. Mušle se krásně otevřou a nasáknou do sebe všechny chutě z vývaru! Znovu promíchejte, přiklopte ještě na dvě minutky a konec. Slávky vyndejte do talíře, ve kterém je chcete servírovat. Ty, které se neotevřou, opět vyhoďte. Do vývaru z mušlí vmíchejte kostičky studeného másla a slávky jím přelijte. Podávejte nejlíp s rozpečenou bagetkou. Dietáři maj smůlu, ale i bez ní je to dokonalost!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno