Název:Slavnostní zeleninový krém
Ingredience:
Ingredience: |
šalotka | 3 ks |
česnek | 2 stroužky |
mrkev | 6 ks |
petržel | 1 ks |
pórek - bílá část | 1 ks |
střední brambory | 2 ks |
jablko | 1 ks |
chilli paprička | 1 ks |
máslo | 30 g |
voda | 2 l |
smetana ke šlehání | 250 g |
mletá sladká paprika | 1 lžička |
šťáva z citronu | dle chuti |
hrubozrnná hořčice | 1 lžička |
Postup přípravy:Jestli existuje polévkový nadšenec, tak jsem to já všemi deseti! Polévky zbožňuju, a kdybych mohla, přežívám jen na nich. Dnes jsem dostala chuť na úplně jednoduchou, ale zároveň vynikající krém.
Je z mrkve petržele, jablka a brambor a chutná podobně jako svíčková omáčka, a tak jsem krém pojmenovala slavnostní, protože svíčková je slavnostní jídlo. Je báječná, jemná, bez lepku a děti ji budou milovat.
- Šalotku a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno. Chilli papričku také nakrájejte nadrobno.
- Mrkev a petržel očistěte. Jablko a brambory oloupejte a vše nakrájejte na kousky či kolečka.
- Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka.
- Ve větším hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm nejprve šalotku, česnek a chilli. Poté i ostatní zeleninu a jablko.
- Do hrnce přilijte vodu, přidejte sůl, hrnec přikryjte poklicí a vařte do měkka cca 30 minut.
- Poté polévku rozmixujte dohladka pomocí mixovací nádoby od robotu. Já používám robota KMM 060 značky Kenwood.
- Rozmixovanou polévku přelijte opět do hrnce, přidejte do ní smetanu, hořčici, citrónou šťávu a mletou papriku, promíchejte a chvíli provařte.
- Ihned můžete podávat.
TIP: Polévku ozdobte čerstvými bylinkami a smetanou.
Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min
Autor:
zavřít okno