Ingredience: | |
polohrubá mouka | 600 g |
šlehačka (31%) | 300 ml |
cukr | 250 g |
vejce | 6 ks |
prášek do pečiva | 1 ks |
borůvky | cca 3 - 4 hrsti |
máslo | na vymazání formy |
mouka | na vysypání formy |
Neznám nikoho, kdo by neměl rád bábovku. Je dost slavnostní, ale zároveň i klasická a na starý stůl na chalupě zapadne líp než kdejaká makronka.
A když je léto, proč do ní nepřidat několik hrstí borůvek.
Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte sníh. Žloutky vyšlehejte společně s cukrem do světlé pěny a poté k nim přimíchejte šlehačku.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Přimíchejte žloutky s cukrem a se smetanou a nakonec pomalu sníh z bílků.
Bábovkovou formu vymazejte máslem a vysypte strouhankou. Vlijte 2/3 těsta a přidejte borůvky. Nemusíte šetřit a pěkně jimi těsto posypte. Na borůvky nalijte zbytek těsta.
Pečte na 170°C přibližně hodinu. Propečení zkoušejte špejlí. Těsto se na ni nesmí lepit.
Podrobné info: