Pažitka
Název:

Šlehačková bublanina


Šlehačková bublanina


Ingredience:
polohrubá mouka450 g
cukr krupice200 g
smetana ke šlehání400 ml
nastrouhaná kůra z citronu1 ks
vejce5 ks
kypřící prášek1 balíček
vanilkový extrakt2 lžičky
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
sezónní ovoce700 g
Ingredience:
Postup přípravy:

Nevím, jak vy, ale já bublaninu miluju. Odjakživa :). Mám ji spojenou s dětstvím, létem a zralými třešněmi.

Postup:

Troubu předehřeji na 200 stupňů. Do mísy dám smetanu, cukr, vanilkový extrakt, kůru z citronu a vyšlehám do polotuha.

Potom začnu přidávat po jednom vejce a řádně vmíchám do hmoty.

Nakonec zašlehám mouku s kypřícím práškem a těsto je hotové.

Těsto vliji do předem vymazaného a vysypaného plechu a uhladím jej do rovna.

Na jeho povrch naskládám omyté a odpeckované třešně a dám bublaninu péct při 180 stupních na 30 minut.

Bublanina se může podávat s kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany. Má to něco do sebe :). My ji ještě doma před podáváním posypeme moučkovým cukrem, ale to už je takový rodinný zvyk.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jana Plíšková

    zavřít okno