vejce | 4 ks |
moučkový cukr | 100 g |
hladká mouka | 100 g |
kakao | 2 lžíce |
smetana ke šlehání | 2 kelímky |
pařížská smetana | 2 kelímky |
ztužovač | 1 balíček |
Ingredience: |
Nadýchaný piškot se smetanou je to nejlepší a každému chutná....
Bílky vyšleháme s cukrem. Pak přimícháme žloutky a vyšleháme do husté pěny. Nakonec vmícháme vařečkou mouku smíchanou s kakaem. Z těsta vyjdou 3 malé obdélníky, které pečeme postupně každý zvlášť na pečícím papíru. Smetany vyšleháme se ztužovačem. První plát potřeme hustě pařížskou šlehačkou, položíme druhý plát, který pomažeme hustě klasickou šlehačkou a přeložíme třetím plátem. Povrch zdobíme dle libosti. Ovoce, šlehačka, poleva...
Kdo by chtěl více porcí, musí se udělat 3 dávky a použít více smetany.
Podrobné info: