Korpus: | |
ovesné vločky (lze koupit bez lepku) | 100 g |
kešu ořechy | hrst |
javorový sirup | 90 g |
bambucké máslo Purity Vision | 1 lžíce |
kakaový prášek (lze nahradit karobem) | 2 lžíce |
Krém: | |
kokosové mléko 80% REAL | 1 plechovka |
světlé sladidlo (javorový sirup či moučkový cukr) | dle chuti |
kakaové máslo či kokosový olej | 30 g |
Zdobení: | |
ovoce | dle chuti |
Vivani vegan hořká čokoláda | dle chuti |
vegan bílá čokoláda Ichoc | dle chuti |
Spousta čerstvého ovoce a mlsná, tak to byl sakra důvod pro nějaké mlsáníčko. Miluji léto a jeho pestrost a tento dortík mě strašně baví. Příprava je velmi snadná a rychlá a nebudeme ztrácet čas a jdeme na něj.
Ovesné vločky pomeleme na prach s kešu ořechy, nasypeme do mísy, do které nalijeme javorový sirup, přidáme bambucké máslo a kakaový prášek, vypracujeme tvárnou hmotu. Vzniklou směs upěchujeme do dortové formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Do těsta píchneme sem tam vidličkou.
Vložíme do trouby a pečeme 15 minut.
Korpus necháme důkladně vychladnout a mezitím si připravíme krém. Vyjmeme kokosové mléko z lednice, kde bylo 24 hodin, případně jej vložíme na 45 minut do mrazáku. Otevřeme plechovku a vyjmeme tuhou část bez tekutého podílu. Vložíme do šlehací nádoby a šleháme na plné otáčky. Následně již jen vmícháme sladidlo a přidáme ve vodní lázni rozpuštěné kakaové máslo či kokosový olej (jde obojí, jen pozor). Kakaové máslo či kokosový olej rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout, případně si pomůžeme ochlazením ve studené vodní lázni.
Připravený krém vložíme do lednice.
Když máme korpus vychladlý, vyndáme krém z lednice. Krém navrstvíme na korpus a ozdobíme dle libosti ovocem. Já jsem ještě přidala hoblinky hořké čokolády Vivani a vegan bílé čokolády IChoc.
Dort dáme do lednice důkladně vychladit.
Přeji příjemné mlsání.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ