Pažitka
Název:

Šmakoun štíhlé nudle s rajčatovo-cuketovou omáčkou na červeném víně

vaření se Šmakounem


Šmakoun štíhlé nudle s rajčatovo-cuketovou omáčkou na červeném víně


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
očištěná a oloupaná cuketa100 g
jarní cibulka2 ks
bobkový list2 ks
nové koření3 kuličky
Modrý Portugal200 ml
rajčatová šťáva Bio200 g
himalájská sůl dle chuti
třtinový cukr nebo jablíčko dle chuti
Příloha:
olivový olej dle potřeby
Šmakoun štíhlé nudle1/2 balení
česnek1 stroužek
čerstvá bazalka2 - 3 lístečky
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Snadný rychlý oběd, který se hodí, když spěcháte, ale zároveň si chcete pochutnat a to hravě a zdravě bez výčitek.
Šmakoun Štíhlé nudle je specifickou podobou Šmakouna v podobě „špaget či nudlí“. Je to jediná přílohová potravina na bázi bílkoviny nikoli sacharidů. Mají až 5x nižší obsah sacharidů a 2,5x nižší energetickou hodnotu. Dokonalá příloha pro každého, kdo se snaží zhubnout, ale rovněž tuto přílohu mohou využít lidé, kteří dbají o svůj zdravý životní styl.

Na Ghí orestujeme nasekanou jarní cibulku, přidáme pokrájenou cuketu, prohřejeme, přilijeme rajčatovou šťávu, krátce promícháme a podlijeme červeným vínem, přidáme nové koření, bobkový list a za občasného míchání povaříme do změknutí cukety. Vyjmeme koření, rozmixujeme zeleninu dohladka a dochutíme třtinovým cukrem nebo nastrouhaným jablíčkem. Pokud se rozhodnete dosladit jablíčkem, přidejte jej dřív, ještě před mixováním, jinak jej budete muset ještě krátce povařit. Mezitím si připravíme šmakoun štíhlé nudle, které zalijeme vodou, nudle se nám od sebe hezky oddělí. Na pánev si nalijeme olivový olej, přidáme scezené štíhlé nudle, prolisovaný česnek a bazalku, kterou si lehce natrháme, krátce orestujeme směs nudlí, česneku a bazalky, podáváme společně s připravenou omáčkou. Při servírování můžeme ozdobit bazalkou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno