Ingredience: | |
meruňkový Šmakoun | 200 g |
odtučněný tvaroh | 2 lžíce |
strouhaný kokos | 2 lžíce |
sušené datle | 1 hrnek |
ovesné vločky | 1/2 hrnku |
slunečnicová semínka | 2 lžíce |
kokosový olej | 1 lžíce |
Asi si říkáte, co jsem to zase vymyslela? Ale Šmakoun opravdu existuje :-) Někteří ho možná znáte, někteří se s ním setkáváte poprvé. Takže ve zkratce - Šmakoun se vyrábí z čistého vaječného bílku jeho tepelnou úpravou bez chemických látek a konzervantů. Tato metoda je patentově chráněnou českou technologií. Šmakoun má vysoký obsah kvalitních živočišných bílkovin, minimum tuků, cukrů, cholesterolu, lepku a nízkou kalorickou hodnotu. Velice dobře se s ním vaří.
Snadno se strouhá, krájí, mele – lze jej tepelně zpracovávat – zapékat, restovat, dusit nebo vařit. Je vhodný pro diabetiky i celiaky, profesionální sportovce i všechny lidi, kteří chtějí něco udělat se svým jídelníčkem. Šmakouna oceňují a doporučují výživoví poradci i odborníci na výživu. Všechny Šmakouní dobroty a ostatní informace naleznete na http://www.smacker.cz. Já jsem si pro svůj recept zvolila Šmakouna s příchutí meruňky a vytvořila tyhle úžasné minidortíky, které zvládnete rychle a bez pečení.
Datle namočíme na 10 minut do vody. Po 10 minutách vodu slijeme, datle vhodíme do mixéru, přidáme vločky, slunečnicová semínka a kokosový olej. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Tuto hmotu pak vtlačíme do silikonových formiček na muffiny. Já jsem použila formu ve tvaru srdíček. Korpus by měl být cca 1 cm vysoký (viz.fotka). Pak v mixéru rozmixujeme šmakouna, tvaroh a kokos na hladký krém. Ten pak navrstvíme na datlový korpus a dortíky necháme vychladnout v lednici. Po vychlazení můžeme podávat například s omáčkou z rozmixovaného ovoce nebo jen tak.
Podrobné info: