Pažitka
Název:

Šmakouní provensálské placky pro děti od 1 roku

vegetariánský recept


Šmakouní provensálské placky pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
bramborycca 350 g
Šmakoun provensálské koření3 plátky
vejce1 ks
malá cibule1 ks
česnek2 stroužky
polohrubá moukacca 3 lžíce
hořčice1 lžička
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Skvělé na těchto plackách je to, že použitý Šmakoun je už ochucený (a moc dobře mimochodem), takže vy už s ním nebudete mít vlastně žádnou práci.

Brambory uvařte vcelku, zbavte slupky a nastrouhejte na jemném struhadle, totéž udělejte i se Šmakounem (teda kromě toho loupání od slupky, smích). Do nastrouhané hmoty rozklepněte vejce, přidejte najemno nasekanou cibuli a utřený česnek, trošku hořčice a dle chuti dosolte. Zahustěte moukou, použít můžete určitě i nějakou rostlinnou variantu mouky nebo hrašky. 

Tvořila jsem malé placky, které jsem opékala na bezmřížkové plotně grilu, ale jistě stejně dobře poslouží i pánev, nebo můžete placky upéct na pečícím papíře v troubě

K plackám jsem podávala tento rajčatový salát s bílým jogurtem a bazalkou. 

Dětská specifika:

Šmakoun je vaječná bílkovina a ty jak známo v nadměrném množství zatěžují ledviny malých dětí. Od jednoho roku ovšem nevidím problém v nahrazení porce bílkovin (například z masa nebo vajec) právě porcí Šmakouna (pokud nekořeníte, můžete použít verzi natural).

U citlivějších dětí do jednoho roku také pozor na nadýmání a horší stravitelnost u cibule a česneku.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno