Ingredience: | |
Šmakoun - meruňkový | 50 |
špaldová bílá mouka, typ 630 | 100 g |
řepkový olej | 150 ml |
mléko | 200 ml |
vejce | 1 ks |
pečící prášek | 1 lžička |
Pravidelní čtenáři tohoto blogu si už jistě všimli, že ráda schovávám Šmakouna do sladkého. Důvod je celkem prozaický - Šmakoun je bílkovina, která u sladkých jídel často schází. A moje dcera sladké miluje - což má po mamince. Takže pokud jí čas od času udělám sladký oběd, je celkem jisté, že jsem v něm něco "utajila". Mám tak zkrátka čistější svědomí.
Šmakouna nalámejte na menší kostky, přidejte k němu jedno vejce a přibližně třetinu z odměřeného mléka. Pak prožeňte mixérem, dokud nevytvoříte hladkou kaši. K ní pak přidejte zbylé ingredience, znovu promixujte a vaflové těsto je na světě. Při pečení vaflí buďte opatrní, jde o lepivější těsto, takže vaflovač neotevírejte do doby, než si budete jistí, že je vafle pořádně propečená.
Servírovala jsem se zakysanou smetanou a přelivem z jahod.
Dětská specifika: