Ingredience: | |
Šmakoun s příchutí hlíva ústřičná, mexiko nebo uzený | 200 g |
libové vepřové maso nakrájené na nudličky | 300 g |
pórek nakrájený na tenká kolečka | 2 hrsti |
sterilované červené fazole bez nálevu | 5 lžic |
sterilovaná cizrna bez nálevu | 5 lžic |
rajčatový protlak | 2 lžíce |
olej | 5 lžic |
česnek nakrájený na tenké plátky | 2 stroužky |
tymián | dle chuti |
vývar | 1 dcl |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | špetka |
Pánev, která nadchne i dřevorubce (smích). Pokud přemýšlíte, co dobrého k obědu nebo večeři, volte zrovna můj zmíněný recept. Věřte, že si pochutnáte.
Na oleji orestujeme zprudka maso, které mírně osolíme. Když se zatáhne, přidáme protlak a po pěti minutách zalijeme vývarem. Dusíme za občasného míchání pod pokličkou do měkka.
Maso pak vyjmeme děrovanou lžící a na výpeku, do kterého podle potřeby přidáme trochu oleje, opečeme do zlatova na kostičky nakrájeného šmakouna, ke konci krátce osmahneme i česnek. Poté přisypeme pórek, zarestujeme, přidáme fazole i cizrnu, podle potřeby ještě můžeme podlít vývarem. Směs promícháme s měkkým masem, dochutíme solí, pepřem a tymiánem a krátce provaříme.
Podáváme s libovolnou přílohou - tortilla, pečivo, těstoviny, rýže.