Ingredience: | |
Šmakoun s příchutí hlívy ústřičné | 1/2 balení |
žloutek | 1 ks |
větší cibule | 1 ks |
mražené hříbky | hrst |
smetana | 100 ml |
mleté ořechy | trochu |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
kmín | špetka |
uzená paprika | špetka |
čkvěták | 4 větší růžičky |
petrželka | dle chuti |
Šmakoun najde mnoho uplatnění v různých salátech, při přípravě rizota nebo jej lze zapékat s těstovinami, nebo třeba připravit Šmakounové smaženky.
Šmakouna nastrouháme, dochutíme špetkou uzené papriky a troškou kmínu, přidáme žloutek, trošku mletých oříšků na zahuštění, promícháme a tvarujeme placičky, které zprudka opečeme na olivovém oleji.
Na zpěněné cibulce orestujeme hříbky, ochutíme solí a pepřem, zalijeme smetanou, provaříme a nakonec vmícháme petrželku.
Příloha - květáková rýže - nahrubo nastrouhaný syrový květák opékáme na cibulce, dochutíme, mírně podlijeme a necháme vydusit.