Pažitka
Název:

Šmakounové smaženky

vaříme se šmakounem


Šmakounové smaženky


Ingredience:
Ingredience:
Šmakoun s příchutí hlívy ústřičné1/2 balení
žloutek1 ks
větší cibule1 ks
mražené hříbky hrst
smetana100 ml
mleté ořechy trochu
sůl dle chuti
pepř špetka
kmín špetka
uzená paprika špetka
čkvěták4 větší růžičky
petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Šmakoun najde mnoho uplatnění v různých salátech, při přípravě rizota nebo jej lze zapékat s těstovinami, nebo třeba připravit Šmakounové smaženky.

Šmakouna nastrouháme, dochutíme špetkou uzené papriky a troškou kmínu, přidáme žloutek, trošku mletých oříšků na zahuštění, promícháme a tvarujeme placičky, které zprudka opečeme na olivovém oleji.
Na zpěněné cibulce orestujeme hříbky, ochutíme solí a pepřem, zalijeme smetanou, provaříme a nakonec vmícháme petrželku.
Příloha - květáková rýže - nahrubo nastrouhaný syrový květák opékáme na cibulce, dochutíme, mírně podlijeme a necháme vydusit.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno