Ingredience: | |
očištěná mrkev | 300 g |
Šmakoun Mexico | 200 g |
gouda | 100 g |
M-vejce | 2 ks |
petrželka | hrst |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
Poslední dobou mám ze Šmakouna samé rychlovky, já vím. Ale přece v kuchyni nemusíme trávit několik hodin, abychom na stůl servírovali chutné a kvalitní jídlo. Nejraději mám ty rychlé improvizace ze surovin, které máte doma a potřebujete je spotřebovat. Mně ležela ve špajzu mrkev a v lednici mexický Šmakoun. Na okně začala chřadnout petrželka. Tak šup do mísy a mrkvové karbanátky se Šmakounem jsou tu.
Mrkev jemně nastrouháme, goudu také. Šmakouna můžeme buď postrouhat nahrubo a nebo stačí rozdrobit. Nyní už to bude rychlovka. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme, promícháme. Troubu předehřejeme na 200°C. Z mrkvové hmoty vytvarujeme karbanátky a dáme na pečící papír. Pečeme 15-20min. Servírujeme nejlépe s bramborovou kaší. Já tentokrát zvolila kaši s mrkvičkou (půl na půl).
Podrobné info: