Ingredience: | |
šmakounův krém | 150 g |
celozrnné / bezlepkové piškoty | 50 g |
hořká čokoláda | tabulka |
lískové oříšky | hrstka |
Takové malé okouzlující cukroví ze Šmakouna, které potěší za přítomnosti bezlepkových piškotů i celiaky. Komu se tento recept líbí, má jedno zdravé vánoční cukroví do pořadníku.
Piškoty rozemelene na jemno, promícháme s krémem a necháme 1hod odpočinout (přikryté).
Poté vytvarujeme kuličky, zabalíme a necháme přes noc nebo alespoň pár hodin vychladit a ztuhnout v lednici.
Poté už jen stačí obalit v rozpuštěné hořké čokoládě a obalit v oříšcích.
Můžeme celé nebo třeba jen půlku, ale do čokolády bych namočila celé, aby byly kuličky kompaktní.
Z této várky jsem udělala cca 20ks a s prominutím se "sežraly" na posezení.
Doboru chuť!