Pažitka
Název:

Šmakounovy rychloknedlíčky s přelivem z lesního ovoce

vaříme se šmakounem


Šmakounovy rychloknedlíčky s přelivem z lesního ovoce


Ingredience:
Ingredience:
meruňkový šmakoun400 g
bílý jogurt100 g
pšeničná krupice200 g
rýžová krupice200 g
vejce1 ks
Ovocný přeliv:
směs lesního ovoce500 g
kukuřičný škrob2 lžíce
stévie na doslazení
Na obalení knedlíků:
hořká čokoláda100 g
sirup z agáve4 lžíce
Postup přípravy:

Ovocné knedlíky jsou klasika našich babiček a neznám nikoho, kdo by si je někdy nedal. Ať už jsou to knedlíky z tvarohového, bramborového nebo kynutého těsta plněné jahodami, meruňkami, borůvkami či švestky a jablky. Já vždy měla ráda tvarohové s jahodami, ale nikdy mě nebavilo patlat těsto a plnit ho. Jahody jsou už bohužel pryč, tak jsem pro dnešní recept zvolila lesní ovoce a plnění jsem se vyhnula.

Nejdříve si připravíme těsto. Šmakouna rozmixujeme s jogurtem, přidáme oba druhy krupice, vejce a propracujeme kompaktní těsto. Vyválíme si malé knedlíčky o velikost zhruba golfového míčku. Vložíme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu - cca 10-15min podle velikosti.
Mezitím si v rendlíku ohřejeme lesní ovoce, které jsme podlili 200ml vody. Jakmile je ovoce vroucí, necháme pár minut podusit, polovinu dáme stranou do misky. Ovoce v rendlíku rozmixujeme a vmícháme škrob. Povaříme ještě cca 2-3min, odstavíme, vmícháme ovoce z misky a případně celé dosladíme stévií.
Hotové knedlíčky lehce namočíme v sirupu, obalíme nastrouhanou čokoládou a servírujeme s ovocnou omáčkou.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Mishka Lentesová

    zavřít okno