Ingredience: | |
brokolice | 500 g |
smažené bramborové lupínky s česnekovou příchutí | 100 g |
celé vejce | 1 ks |
bílý jogurt | 5 lžic |
hladká mouka | 3 - 4 lžíce |
olej | na smažení |
Na klasické smažené brokolici nebo květáku si vždy pochutnáme. Občas udělám změnu a na obalení zeleniny místo strouhanky nadrtím česnekové chipsy. S jogurtovým česnekovým dipem a hromadou nakrájené masité papriky zmizí jídlo z talíře rychlostí blesku.
Brokolici rozebereme na růžičky, vložíme do cedníku, přelijeme vařící vodou a necháme okapat.
Okraj sáčku s lupínky propícháme špendlíkem, aby ušel vzduch, válečkem na těsto pořádně několikrát přejedeme a tím lupínky hezky nadrtíme.
V hlubší misce promícháme vejce, jogurt a mouku. V takto připraveném těstíčku obalujeme růžičky brokolice, vložíme do misky s lupínky, lehce protřeseme a smažíme do zlatavé barvy v menším kastrůlku ve větším množství rozehřátého oleje. Po usmažení dáme brokolici na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Takto můžeme obalovat i růžičky květáku, na kousky nakrájené kedlubny, cuketu, nebo kloboučky tvrdších hříbků.