Pažitka
Název:

Smažená brokolice v česnekových lupíncích

vegetariánský recept


Smažená brokolice v česnekových lupíncích


Ingredience:
Ingredience:
brokolice500 g
smažené bramborové lupínky s česnekovou příchutí100 g
celé vejce1 ks
bílý jogurt5 lžic
hladká mouka3 - 4 lžíce
olej na smažení
Postup přípravy:

Na klasické smažené brokolici nebo květáku si vždy pochutnáme. Občas udělám změnu a na obalení zeleniny místo strouhanky nadrtím česnekové chipsy. S jogurtovým česnekovým dipem a hromadou nakrájené masité papriky zmizí jídlo z talíře rychlostí blesku.

Brokolici rozebereme na růžičky, vložíme do cedníku, přelijeme vařící vodou a necháme okapat.
Okraj sáčku s lupínky propícháme špendlíkem, aby ušel vzduch, válečkem na těsto pořádně několikrát přejedeme a tím lupínky hezky nadrtíme.
V hlubší misce promícháme vejce, jogurt a mouku. V takto připraveném těstíčku obalujeme růžičky brokolice, vložíme do misky s lupínky, lehce protřeseme a smažíme do zlatavé barvy v menším kastrůlku ve větším množství rozehřátého oleje. Po usmažení dáme brokolici na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Takto můžeme obalovat i růžičky květáku, na kousky nakrájené kedlubny, cuketu, nebo kloboučky tvrdších hříbků.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno