Pažitka
Název:

Smažená česneková kýta


Smažená česneková kýta


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kýta4 plátky
česnek6 stroužků
sůl dle chuti
sádlo na smažení
máslo2 lžíce
hladká mouka dle potřeby
vejce + 3 lžíce mléka2 ks
strouhanka dle potřeby
Postup přípravy:

Obyčejný řízek, říkáte si?! To byste se divili, jaký rozdíl je mezi řízkem mdlým a třeba počesnekovanou kýtou smaženou na domácím sádle. Víme, toto cenu za nejdietnější oběd nevyhraje, ale není "nezdravých" potravin, ale množství, ve ktermé si je servírujeme.

Maso naklepeme, z obou stran potřeme prolisovaným česnekem a necháme den až dva v lednici.
Pak maso z obou stran osolíme, protáhneme hladkou moukou, rozšlehanými vejci s mlékem a nakonec ve strouhance. Tu pořádně do masa vmasírujeme a přebytečnou zlehka oklepeme. Na rozpáleném sádle osmažíme zprudka z obou stran dozlatova. Přemístíme do pekáče (nevymazaného), na každý kus masa dáme půl lžíce másla, přiklopíme a vložíme do trouby. Při 200 st. pečeme 30 minut. Poté sundáme poklici, teploty snížíme na 160 st. a ještě 20 minut dopékáme. Řízek je krásně šťavnatý a křehký.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno