Ingredience: | |
vepřová kotleta bez kosti | 5 plátků |
12% smetana | 1 kelímek |
jemně nastrouhaný čerstvý zázvor | 1 lžíce |
granulovaný česnek | 1 lžíce |
šťáva z 1/2 limetky | dle chuti |
hladká mouka | 1 lžíce |
jemně nastrouhaný Eidam | 100 g |
strouhanka | na obalení |
tuk | na smažení |
Na másle smažený řízek je klasika, která nikdy nezklame. Ale také nám chutnají řízky, které jsou před smažením naložené v marinádě.
V plytší uzavíratelné nádobě vidličkou promícháme smetanu se zázvorem, česnekem a limetkovou šťávou.
Opláchnuté, osušené plátky masa zvláčníme (naklepeme) tenderizerem, naložíme do nádoby s marinádou a dáme přes noc do lednice.
Poté plátky vytáhneme a do marinády přidáme sůl, nastrouhaný sýr a mouku. Prošleháme, v utvořeném těstíčku obalíme plátky masa a protáhneme je strouhankou.
Pozvolna smažíme v rozehřátém tuku z každé strany 10 minut.
Jako příloha se hodí vařené brambory, bramborová kaše, nebo bramborový salát.
Podrobné info: