Pažitka
Název:

Smažená marinovaná vepřová kotleta


Smažená marinovaná vepřová kotleta


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kotleta bez kosti5 plátků
12% smetana1 kelímek
jemně nastrouhaný čerstvý zázvor1 lžíce
granulovaný česnek1 lžíce
šťáva z 1/2 limetky dle chuti
hladká mouka1 lžíce
jemně nastrouhaný Eidam100 g
strouhanka na obalení
tuk na smažení
Postup přípravy:

Na másle smažený řízek je klasika, která nikdy nezklame. Ale také nám chutnají řízky, které jsou před smažením naložené v marinádě.

V plytší uzavíratelné nádobě vidličkou promícháme smetanu se zázvorem, česnekem a limetkovou šťávou.

Opláchnuté, osušené plátky masa zvláčníme (naklepeme) tenderizerem, naložíme do nádoby s marinádou a dáme přes noc do lednice.

Poté plátky vytáhneme a do marinády přidáme sůl, nastrouhaný sýr a mouku. Prošleháme, v utvořeném těstíčku obalíme plátky masa a protáhneme je strouhankou.

Pozvolna smažíme v rozehřátém tuku z každé strany 10 minut. 

Jako příloha se hodí vařené brambory, bramborová kaše, nebo bramborový salát.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno