Pažitka
Název:

Smažené bramborové krokety se žampionovou náplní

vegetariánský recept


Smažené bramborové krokety se žampionovou náplní


Ingredience:
Ingredience:
šťouchané brambory s máslem400 g
žampiony300 g
dětská krupice5 lžic
celé vejce1 ks
máslo1 plátek (2 cm)
drcený kmín1/2 lžičky
sůl dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Zbylo mi větší množství přílohových šťouchaných brambor, tak jsem z nich připravila chutné plněné krokety.

Na rozehřátém másle orestujeme nakrájené žampiony, přidáme kmín, sůl, podlijeme 2lžícemi vody a dusíme 15 minut. Poté je necháme vystydnout.
Šťouchané brambory dáme do větší mísy, přidáme krupici, vejce, špetku soli a rukama vypracujeme nelepivé těsto.
Polévkovou lžící nabíráme těsto, které dáme do dlaně a vytvarujeme placičku. Doprostřed dáme žampionovou náplň a zavineme do kroketky.
Pozvolna smažíme v menším kastrůlku ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje do zlatavé barvy. 
Podáváme přelité dipem ze zakysané smetany s nastrouhanou cibulí a okurkou.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno