Ingredience: | |
instantní bramborová kaše (cca 100 g) | 1 balení |
mléko | 200 ml |
horká voda | 200 ml |
vejce | 1 ks |
sušená bazalka | 1 lžíce |
sušený česnek | 2 lžičky |
sůl | špetka |
olej | na smažení |
Smažené patronky podáváme ke smetanovým polévkám. Skvěle se však hodí také k jídlům, ke kterým se podávají krokety.
Bramborovou směs promícháme se všemi surovinami tak, aby vzniklo husté těsto. V případě potřeby těsto ještě doředíme mlékem nebo vodou. Z těsta mírně navlhčenýma rukama vyvarujeme válečky -"patronky" (asi 1,5 x 3 cm) a ihned vkládáme do středně rozpáleného oleje.
Smažíme tak, aby patronky byly alespoň do poloviny ponořené v oleji. Podáváme ke smetanovým polévkám, ale i všude tam, kde se hodí jako příloha klasické krokety.
Poznámka:
Samozřejmě, že můžeme použít domácí bramborovou kaši, ale já nedávno omylem koupila místo bramborové směsi na knedlíky instantní bramborovou kaši, tak jsem jí vymyslela toto využití.