Pažitka
Název:

Smažené patronky z bramborové kaše


Smažené patronky z bramborové kaše


Ingredience:
Ingredience:
instantní bramborová kaše (cca 100 g)1 balení
mléko200 ml
horká voda200 ml
vejce1 ks
sušená bazalka1 lžíce
sušený česnek2 lžičky
sůl špetka
olej na smažení
Postup přípravy:

Smažené patronky podáváme ke smetanovým polévkám. Skvěle se však hodí také k jídlům, ke kterým se podávají krokety.

Bramborovou směs promícháme se všemi surovinami tak, aby vzniklo husté těsto. V případě potřeby těsto ještě doředíme mlékem nebo vodou. Z těsta mírně navlhčenýma rukama vyvarujeme válečky -"patronky" (asi 1,5 x 3 cm) a ihned vkládáme do středně rozpáleného oleje. 

Smažíme tak, aby patronky byly alespoň do poloviny ponořené v oleji. Podáváme ke smetanovým polévkám, ale i všude tam, kde se hodí jako příloha klasické krokety.

Poznámka:
Samozřejmě, že můžeme použít domácí bramborovou kaši, ale já nedávno omylem koupila místo bramborové směsi na knedlíky instantní bramborovou kaši, tak jsem jí vymyslela toto využití.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno