Pažitka
Název:

Smažené rýžové koule


Smažené rýžové koule


Ingredience:
Ingredience:
rýže1 pytlík
mleté maso100 g
mozzarella1 ks
hrášek dle potřeby
kapie1 ks
česnek dle chuti
sůl špetka
pepř špetka
kari koření špetka
vejce, mouka, strouhanka na obalení
Postup přípravy:

Chuťovka, která zasytí....

Rýži uvaříme do poloměkka. Necháme vychladnout a mezitím si do mísy připravíme maso, nebo uzeninu, okořeníme, přidáme ostatní ingredience a uděláme malé kuličky asi o průměru 4 cm. Takto připravené kuličky obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Ve větším množství oleje pak kuličky smažíme do zlatova. Nejlépe se hodí k zelnému salátu, který připravíme ze zelí, mrkve, olivového oleje, cukru, soli a balsamika. 

Poznámka: Z této dávky uděláme cca 8 kuliček, dle velikosti.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno