Ingredience: | |
České Ghíčko bio | dle potřeby |
cuketa, očištěná a vydlabaná | 136 g |
velká rajčata | 2 ks |
jarní cibulka | 2 ks |
Šmakoun provensálské koření | 100 g |
čerstvá bazalka | dle chuti |
himalájská sůl | dle chuti |
mletý pepř čtyř barev | dle chuti |
sojová omáčka Kikkoman | dle chuti |
vařený kuskus | 4 lžíce |
Když jsem se dozvěděla o novince, kterou pro nás Šmakoun připravil, těšila jsem se jak malé dítě až tuto novinku vyzkouším. Pro nezasvěcené musím dovysvětlit, že Šmakoun uvedl na trh novinku v podobě Šmakouna s provensálským kořením a sušenými rajčaty. No musím uznat, že se jim tedy náramně vydařil a já jsem si s touto variantou Šmakouna pohrála hned dvakrát, ale to až příště. Jdeme na přípravu hlavního jídla v hlavní roli se Šmakounem s provensálským kořením.
Než se pustíme do samotného vaření, připravíme si kuskus, který zalijeme horkou vodou, osolíme a přidáme pár kapek oleje, přiklopíme a dáme stranou. Já se přiznám, že potřebné množství kuskusu nikdy neodhadnu a mám jej vždy víc a následně si jej přidám do směsi dle vlastní chuti. Na 4 lžíce vařeného kuskusu připadne přibližně 30g nevařeného. Kuskus bude brzy připravený a my se můžeme pustit do přípravy směsi.
Na Ghí orestujeme pokrájenou 1 a 1/2 jarní cibulky, ale ne dozlatova jen lehce prohřejeme, přidáme na hrubo nastrouhanou cuketu, pokrájená rajčata, najemno nastrouhaného Šmakouna s provensálským kořením a prohřejeme. Do vzniklé směsi přidáme koření dle vlastní chuti: sůl, mletý pepř čtyř barev, sojovou omáčku a vaříme do požadované měkkosti. Já nemám ráda rajčata úplně měkká, rozvařená, tudíž jsem je jen krátce prohřála, nakonec přidáme pár čerstvých lístečků bazalky, které jen lehce potrháme a přidáme do směsi.
Do hotové směsi přidáme dle chuti připravený kuskus, který jsme si dali stranou, vše společně zamícháme a podáváme. Před servírováním ozdobíme cherry rajčátky, zbylou pokrájenou jarní cibulkou a naťovou petrželkou.
Přeji dobrou chuť.
Podrobné info: