Pažitka
Název:

Smetanová bublanina s ovocem


Smetanová bublanina s ovocem


Ingredience:
Ingredience:
vejce3 ks
třtinový cukr130 g
mouka300 g
sůl špetka
prášek do pečiva (bez lepku)1 sáček
smetana (použila jsem sojovou)150 ml
tuk (Hera)125 g
ovoce (jahody)3 hrnky
Postup přípravy:

Bublanina je dle mého jeden z nejvděčnějších moučníků. Je natolik univerzální, že ji můžete péct i opakovaně a měnit ovoce dle chuti a sezóny. Bublanina však může být někdy suchá, ale u této se Vám to rozhodně nestane. Díky smetaně je krásně vláčná a určitě si na ní pochutnáte.

V míse si odvážíme cukr a přidáme vejce. Prošleháme do pěny. Dáme si povolit tuk.

V jiné míse si odvážíme mouku (použila jsem pro bezlepkovou variantu 200 g směsi Jizerka zelená + 100 g Doves Farm červená), přidáme prášek do pečiva a špetku soli. Do ušlehané směsi vajec a cukru pomalu prosíváme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Promícháme. Dále do směsi přidáme smetnu a nakonec přidáme povolený tuk. Těsto pak nalijeme na plech vyložený pečícím papírem (nebo vymazaný a vysypaný) a zarovnáme. Navrch těsta pak klademe ovoce. Já použila jahody, které jsem si předtím omyla a očistila. Větší jsem pak překrojila na menší kousky. 

Bublaninu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 25 - 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a před podáváním pak můžeme poprášit moučkovým cukrem.

Inspirovala jsem se na webu apetitonline.cz.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno