Pažitka
Název:

Smetanová česnečka s tymiánem a krutony


Smetanová česnečka s tymiánem a krutony


Ingredience:
Ingredience:
česnek1 palice
zeleninový vývar1 l
středně velké brambory6 ks
větší cibule1 ks
hladká mouka3 lžíce
máslo + 1 lžíce na závěrcca 5 lžíce
sůl dle chuti
mletý černý pepř dle chuti
sušený medvědí česnek1 lžíce
tymián1 lžička
smetana ke šlehání250 ml
petrželka na ozdobu
krutony dle potřeby
Postup přípravy:

Česnečka je klasika. Ale už jste ochutnali smetanovou variantu?

Na másle zpěníme cibulku a přidáme mouku. Za stálého míchání asi pět minut restujeme a pak postupně vléváme studený vývar. Přidáme nakrájené brambory a trochu soli. Po uvaření brambor vmícháme tymián, medvědí česnek a stroužky prolisovaného česneku. Pak do polévky vlijeme smetanu ke šlehání a odstavíme.

Nakonec do horké polévky přidáme lžíci studeného másla a necháme je rozpustit. Podáváme se smaženými krutony.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno