Pažitka
Název:

Smetanová jemně pikantní polévka z dýně hokkaido

vegetariánský recept


Smetanová jemně pikantní polévka z dýně hokkaido


Ingredience:
Ingredience:
malá dýně Hokkaido1 ks
zeleninový vývar1 l
větší cibule2 ks
česnek2 stroužky
máslo2 lžíce
smetana ke šlehání1 ks
bílý pepř1/4 lžičky
sladká paprika1/4 lžičky
kari1/4 lžičky
mletý zázvor1/4 lžičky
cukr1/4 lžičky
sůl1 špetka
chilli1 špetka
Postup přípravy:

Mám pro vás tip na úžasnou podzimní polévku z dýně. Věřím, že si ji zamilujete, jako my u nás doma. 

Na másle zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli a vložíme na kostky pokrájenou dýni Hokkaidó (zbavenou jádřinců ale neloupanou, nebojte, slupka vařením změkne ). Směs chvilku restujeme a pak zalijeme vývarem.
Přidáme sůl, česnek, cukr a koření a necháme vařit do změknutí (dýně se začne rozpadat).
Vaří se cca 30 minut. Poté směs rozmixujeme ponorným mixérem, přilijeme smetanu, necháme povařit asi 2 minuty a je hotovo.
Polévku na talíři dozdobíme smetanou a můžeme přidat pražená dýňová nebo slunečnicová semínka. Také lze přidat dozlatova osmažené krutóny.

Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno