Pažitka
Název:

Smetanová omáčka se žampiony a schwarzwaldskou šunkou


Smetanová omáčka se žampiony a schwarzwaldskou šunkou


Ingredience:
Ingredience:
menší cibule1 ks
větší žampiony3 ks
zakysaná smetana1 kelímek
smetana na vaření100 ml
máslo1 lžíce
česnek1 stroužek
schwarzwaldská šunka50 - 100 g
vývar dle potřeby
bílé vínocca 3 lžíce
olej dle potřeby
oregano dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Rychlá a moc dobrá omáčka na těstoviny. 

Oloupanou cibuli nakrájejte najemno, žampiony také oloupejte a nakrájejte na plátky.

Rozpalte pánev a přidejte asi dvě lžíce oleje. Cibulku pozvolna restujte, a když začne hnědnout, přidejte nakrájené žampiony a společně ještě chvíli opékejte. Podlijte vínem a nechte ho odpařit. Potom podlijte trochou vývaru, aby byly žampiony ponořené, osolte, opepřete a nechte asi deset minut podusit pod poklicí. Část vývaru nechte odpařit a ztlumte plotnu. Přidejte zakysanou smetanu a postupně metličkou rozmíchejte. Postupně přilijte i smetanu na vaření. Ochuťte špetkou oregana a česnekem. Vypněte a pozvolna nechte rozpustit lžíci másla. Nechte na mírném plamenu prohřát, nevařte.

Na pánvi zvlášť si rozpalte pár kapek oleje a šunku, nakrájenou na širší nudličky, na něm orestujte do křupava.

Servírujte s těstovinami.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno