Ingredience: | |
menší cibule | 1 ks |
větší žampiony | 3 ks |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
smetana na vaření | 100 ml |
máslo | 1 lžíce |
česnek | 1 stroužek |
schwarzwaldská šunka | 50 - 100 g |
vývar | dle potřeby |
bílé víno | cca 3 lžíce |
olej | dle potřeby |
oregano | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Rychlá a moc dobrá omáčka na těstoviny.
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno, žampiony také oloupejte a nakrájejte na plátky.
Rozpalte pánev a přidejte asi dvě lžíce oleje. Cibulku pozvolna restujte, a když začne hnědnout, přidejte nakrájené žampiony a společně ještě chvíli opékejte. Podlijte vínem a nechte ho odpařit. Potom podlijte trochou vývaru, aby byly žampiony ponořené, osolte, opepřete a nechte asi deset minut podusit pod poklicí. Část vývaru nechte odpařit a ztlumte plotnu. Přidejte zakysanou smetanu a postupně metličkou rozmíchejte. Postupně přilijte i smetanu na vaření. Ochuťte špetkou oregana a česnekem. Vypněte a pozvolna nechte rozpustit lžíci másla. Nechte na mírném plamenu prohřát, nevařte.
Na pánvi zvlášť si rozpalte pár kapek oleje a šunku, nakrájenou na širší nudličky, na něm orestujte do křupava.
Servírujte s těstovinami.
Podrobné info: