Ingredience: | |
lučina (smetanový sýr) | 250 g |
přírodní tofu | 100 g |
bílý jogurt | 2 lžíce |
jarní cibulka | 1 ks |
menší mrkev | 1 ks |
lahůdkové droždí | 2 lžíce |
mořská hrubozrnná sůl (namletá) | dle chuti |
čtyřbarevný pepř (namletý) | dle chuti |
řeřicha | hrst |
pečivo | k podávání |
Pomazánky jsou vděčným jídlem. Hodí se jak na snídani, svačinu tak i večeři. Máme doma tak zvané stálice mezi pomazánkami, ale občas se snažím přijít s něčím novým. Tato pomazánka má prostě něco do sebe a určitě stojí za vyzkoušení. Díky této pomazánce můžete vytvořit i zajímavé jednohubky.
Pomazánku si připravíme, když ve větší misce smícháme najemno nastrouhané tofu, lučinu a bílý jogurt, prošleháme. Poté přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku (bílou část), najemno nastrouhanou mrkev, lahůdkové droždí, sůl a pepř. Všechny ingredience promícháme, aby se vše spojilo. Pomazánku pak namažeme na oblíbené pečivo a ozdobíme řeřichou, případně plátky mrkve.
Podrobné info: