Pažitka
Název:

Smetanové nok se špenátem, sušenými rajčátky a ricottou


Smetanové nok se špenátem, sušenými rajčátky a ricottou


Ingredience:
Ingredience:
mražený špenát200 g
cibule1 ks
česnek3 stroužky
sušená rajčátka50 g
ricotta200 g
bazalkové pesto1 lžička
smetana ke šlehání200 ml
Ghí dle potřeby
Noky:
moučné brambory typ C1 kg
žloutek1 ks
hladká mouka275 g
sůl1/2 lžičky
Postup přípravy:

Trocha slunné Itálie neuškodí, když nám už začal ten podzim. Doma jsme se jen oblizovali a absence masa si dcera ani nevšimla (smích).

Nejdříve si předvaříme brambory ve slupce (asi 20 minut). Než zchladnou, nakrájíme si cibuli a necháme zesklovatět na troše ghíčka. Do velkého hrnce si dáme vařit osolenou vodu na noky. Špenát necháme trochu povolit a přidáme k osmahnuté cibulce. Podlijeme trochou vody, přidáme malé kousky sušených rajčat a společně chvíli podusíme. Ještě teplé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, přidáme žloutek, sůl, mouku a vypracujeme měkké těsto. Z těsta vyválíme podlouhlé válečky, které pak krájíme na stejně velké dílky. Na každý pak otiskneme hroty vidličky. Vaříme ve vroucí, osolené vodě dokud nevyplavou na povrch. Ke špenátu zatím přidáme prolisovaný česnek, bazalkové pesto, smetanu ke šlehání a ricottu. Vše společně dobře rozmícháme, případně dochutíme solí a pepřem. Uvařené noky přidáme rovnou do omáčky, lehce promícháme a můžeme servírovat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno