Pažitka
Název:

Smetanové špagety s hráškem


Smetanové špagety s hráškem


Ingredience:
Ingredience:
špagety200 - 250 g
smetana ke šlehání100 ml
gouda80 g
kedlubna1 ks
cibule1 ks
česnek1 - 2 stroužky
čerstvý hrášek hrst
čerstvá bazalka dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Na záhoně se nám urodil krásný hrášek, děti si ho spoustu vyloupaly, ale pořád ho bylo dost. Proto jsem se rozhodla v parném dni udělat lehký oběd. Je to rychlé a lehké jídlo, které zvládne každý a určitě si na něm i pochutná. 

Špagety uvařte obvyklým způsobem, podle návodu na obale.

Cibuli a kedlubnu oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno. Kedlubnu nastrouhejte na jemném struhadle. V pánvi rozpalte asi dvě lžíce oleje a orestujte cibuli, když začne zlátnout, přidejte nastrouhanou kedlubnu. Společně restujte, dokud se neodpaří voda z kedlubny. Podlijte asi deci vody, kterou jste si odlili z uvařených špaget. Opět nechte odpařit a přilijte smetanu. Osolte, opepřete, přidejte hrášek a nechte prohřát. Přidejte nasekanou, čerstvou bazalku a prolisovaný česnek, zamíchejte. Do pánve přidejte uvařené špagety a nastrouhaný sýr. Důkladně promíchejte, sýr se rozpustí a těstoviny obalí.

Servírujte do hlubokého talíře s lístkem čerstvé bazalky.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno