Ingredience: | |
těstoviny | 400 g |
slanina | 300 g |
smetana 33% | 1 kelímek |
čerstvý špenát | 1 balení (125g) |
česnek | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olej | dle potřeby |
Pracovní týden začíná a na vaření není moc času, však to znáte, v týdnu je prostě večer fičák. Proto mám pro vás bezva tip na rychlou véču, kterou vykouzlíte do 20ti minut.
Nejprve si uvaříme těstoviny v osolené vodě s trochou oleje (proti slepení). Slaninu nakrájíme a vypražíme na trošce oleje. Mezitím si vložíme do cedníku špenát a spaříme ho vroucí vodou. Ke slanině přidáme špenát, pokrájený česnek a trochu pepře (nesolíme - slanina je slaná dost). Poté zalijeme smetanou a necháme chvilku povařit (samo se nám to zahustí). Nakonec přidáme uvařené těstoviny, promícháme a můžeme servírovat.
Podrobné info: