Ingredience: | |
čerstvý kopr | 40 g |
květák | 450 g |
cibule | 1/2 ks |
máslo | 50 g |
smetana na vaření | 1 kelímek |
vývar | 200 ml |
ocet | dle chuti |
cukr | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Tímto receptem jsem se inspirovala u Báry a musím říci, že všem moc chutnalo. Omáčku jsme si dali s bramborami a vařeným vejcem.
V kastrolu si rozpustíme máslo, do něj přihodíme trochu nakrájené cibulky a na drobné růžičky obraný květák a vše osmahneme. Poté podlijeme vývarem tak, aby byl květák ponořený. Vaříme do změknutí cca 10- 15 minut. Poté květák s cibulkou umixujeme do hladka mixérem, přidáme najemno nasekaný kopr, dochutíme solí, cukrem a octem a zjemníme smetanou a provaříme.
Podrobné info: