Pažitka
Název:

Smetanovo-květáková omáčka s koprem


Smetanovo-květáková omáčka s koprem


Ingredience:
Ingredience:
čerstvý kopr40 g
květák450 g
cibule1/2 ks
máslo50 g
smetana na vaření1 kelímek
vývar200 ml
ocet dle chuti
cukr dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Tímto receptem jsem se inspirovala u Báry a musím říci, že všem moc chutnalo. Omáčku jsme si dali s bramborami a vařeným vejcem.

V kastrolu si rozpustíme máslo, do něj přihodíme trochu nakrájené cibulky a na drobné růžičky obraný květák a vše osmahneme. Poté podlijeme vývarem tak, aby byl květák ponořený. Vaříme do změknutí cca 10- 15 minut. Poté květák s cibulkou umixujeme do hladka mixérem, přidáme najemno nasekaný kopr, dochutíme solí, cukrem a octem a zjemníme smetanou a provaříme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno